Leermiddelen Adviescentrum

- CLU geeft advies en trainingen, doet onderzoek naar leermiddelen

CLU neemt validatieprocedure MILK in gebruik

Het CLU maakt zich sterk voor de kwaliteit van (digitale) leermiddelen. Wij kijken daarbij vooral naar de mate waarin of de wijze waarop leermiddelen bijdragen aan het leren van leerlingen, studenten, cursisten, etc. We baseren ons daarbij op resultaten uit onderzoek, of op inzichten uit wetenschappen als de psychologie en de onderwijskunde.

Op deze wijze valideren we voortdurend onze producten, zoals ons MeetInstrument Leermiddelen Kwaliteit (MILK). Om deze validering te standaardiseren heeft Maaike Engels, in opdracht van het CLU in het kader van haar Research Master Onderwijskunde, een validatieprocedure ontwikkeld. Deze procedure wordt toegepast bij onze periodieke valideringen van de MILK. Voor fijnproevers is deze procedure hier te vinden (Engelstalig).