Ook dit jaar zat Hendrianne Wilkens in de jury van de Educatieve Parel. Het was weer interessant om te zien hoe educatieve auteurs hun beste beentje voorzetten. Dit waren de prijswinnaars.

Prijswinnaars

De titel Beste Educatieve Auteur ging dit jaar naar de docenten Arnout Wattel en Chiel Huijskes met hun les Betekenisvolle statistiek. Zij wisten de koppeling te maken tussen burgerschapsonderwijs en statistiek. De les is bedoeld voor havo 4/5 en bevat voorstellen voor aanpassing voor vmbo 3/4 en vwo 4/5.

De tweede prijs ging naar Lotte van Baardwijk voor de les Niet eerlijk, geschreven voor groep 1/2 van het basisonderwijs.

De derde prijs ging naar Claudia Tulen en Barbara Raadsen voor de les Cartogaaf! Mijn ideale woonwijk, geschreven voor groep 7/8 van het basisonderwijs.

Prijzen

Naast de geldprijzen die de winnaars ontvingen, zijn hun lessen professioneel vormgegeven door de Auteursbond.

Wat is de Educatieve Parel?

De educatieve parel wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt door de Auteursbond. Ook in 2017 jureerden we mee. Hieronder kun je lezen wie toen de prijzen wonnen.

Een Educatieve Parel ontdekken

Wat maakt een educatieve parel werkelijk een parel? Het gaat natuurlijk niet om de sierwaarde van het materiaal, maar om de leerzaamheid. CLU jureerde mee in deze wedstrijd van de Auteursbond.